torsdag 24 juli 2008

Söderhamn - Staden som skateboardguden glömde, eller är det kommunen?

Se så fin bowlen blivit.


Streetytan hyffsat fräsch inför tävlingen.


Nygjuten grill och bänk.


Spiken nyss hemkommen från Oslo för årets tävling slänger upp en Fs Feeble framför kameran.


Joel kom i sällskap med Spiken och la upp en Bs Tailslide.


Resurscentrum i fullgång med staketbygget. Rätt komiskt när en regel var för kort och man valde att använda spännband för att få ihop stolparna varpå man spikade fast spännbandet av misstag.

Idag kom explosionen...

Var på plats ute i Vågbro för att hjälpa till med dom första skivorna enligt utlovad tid. Inget elverk på plats och efter en timme slutade alla för dagen?! En något konfunderad Conny undrade vad som hände med överenskommelsen om att jag skulel vara där 0930 för att hjälpa till. Detta var tydligen inget just dessa arbetare blev informerad om utan enbart han som var helt ledig, skitsnack säger jag. Alla var på plats och hörde detta och om inte så finns det väl ändå något som heter att kommunicera med varandra.

Hur som helst min fråga om vad jag då gjorde där togs tydligen personligt eftersom vissa har svårt att skilja på sak och person. Detta resulterade i att vi blev anklagade för att aldrig vara där och hjälpa till trots att vi funnits där i princip alla dagar under 4 veckors tid förutom vissa dagar då vi har haft jobb, varit bortresa mm som dom tydligt informerats om i förväg. Och nu är det ju som så att jag vart där i 3 dagar utan möjlighet att hjälpa till fullt ut pga avsaknaden av elverk och dylikt och att dom själva inte varit på plats trots att dom mycket väl vetat att jag skulle vara på plats alla dessa dagar för att hjälpa till med skivorna. Att sedan gnälla över att vi inte hjälp till under alla veckor arbetet pågått och att vi enbart skulle ha gnällt på felaktigheter förstår jag inte ett dugg av.

Dom har fått skriftliga instruktioner på hur dom ska gå till väga. Vi har visat flera detaljer, vi har hjälp till att rätta till saker som blivit galet. Och vi har varit på plats hela tiden, har man behövt hjälp har det bara varit att säga till så har vi kunnat lägga vårat arbete åt sidan en stund. Dagarna vi inte har varit där har vi informerat om i förväg men tydligen har inte minnet räckt speciellt länge. Och informera om att man inte kommer vara på plats är ju definitivt inget resurscentrum arbetarna gjort, tex igår när jag väntade på dom i 3.5 timme och idag när dom åkte hem för ledighet redan på morgonen trots överenskommen tid. Sen kan man starkt ifrågasätta varför 3 personer under 4 dagar ägnat sig åt att bygga ett staket när jag har varit på plats och kunnat hjälpt till med skivorna, om elverk, verktyg funnits på plats och enbart en person ägnat sig åt staket som borde vara helt oprioriterat inför helgens tävling.

I övrigt har kommunen och resurscentrum och arbetarna varit informerad om att vi INTE har resurser att hjälpa till mer än att instruera om vissa detaljer. Än en gång, påbörjar men en rampflytt måste man väl se till att organisera arbetet så att det fungerar. Hade det varit ordenligt skött hade den stått klar redan i mars/april.

Hur som helst så slutade diskussionen i att jag helt enkelt skulle dra åt helvete. Tragiskt....

Efter ett samtal till Nisse Bohman på Kultur och Fritid som i sin tur ringde upp arbetsledarna på resurscentrum så kom dessa ut och fick instruktioner på hur skivorna läggs på bästa och enklaste sätt. Mycket trevligt samtal i övrigt. Hur som helst så resulterade detta i att fler personer från resurscentrum kommer att vara på plats imorgon fredag för att färdigställa rampen. Om detta verkligen kommer att hinnas med är tveksamt men man kan alltid hoppas.

Enligt arbetsledarna så var tanken även att det skulle på skivor på dropphyllorna ovanpå sponten, men enligt arbetarna själva var inte det tanken, tjocka skivor var för dyrt och likaså tunna att lägga ovanpå. Meningarna går isär hela tiden om vad arbetarna blivit instruerad om från kommunen och sina arbetsledare... Ta även exemplet tidigare där det enligt arbetsledarna var sagt att dom skulle använda de gamla skivorna till hela rampen för att hålla ner kostnaden.

Arbetsledarna berättade även att dom fått en budget att hålla sig till, så då kan man även ifrågasätta varför man lägger ner pengar på ett staket som rampen saknat i 10 år. Vi tyckte att det var helt ok att satsa på det utan vetskap om en fast budget eller att dom skulle välja att prioritera att bli klar med staketet istället för skivorna.

Jag har även flera gånger påpekat hur många personer som går åt till att få skivorna på plats på ett bra och vettigt sätt. Tre till fyra personer... Detta har även framgått i de skriftliga instruktionera, arbetarna från resurscentrum säger dock att arbetsledningen inte gett dom så många personer utan istället blivit tillsagda att jobba snabbare. Hur det ligger till med det egentligen har jag ingen som helst aning om men instruerade har dom blivit. Och att jobba snabbare har det inte ens handlat om utan enbart vad som krävs för att kunna göra jobbet överhuvudtaget.

Mitt påpekande till kommunen om att man borde ha anlitat ett byggföretag som för 2 år sen som hade flytten klar på två veckor mottogs dock svalt och skyldes på kostnaderna för detta. Ja vad ska man säga. Skateboardåkning har aldrig och kommer tydligen aldrig vara något som det satsas på från kommunens sida. Inte så länge man jämför med andra grannstäder och längre bort och till och med i mycket mindre storlek än Söderhamn.

Men vi får väl kanske vara tacksamma att vi åtminstonde fick ut en container för att kunna rensa undan allt bråte som städads upp och allt spillvirke som blivit över.

Som många vet satsar även kommunen på att bli Årets Ungdomskommun senast 2012 och det kan jag lova att sker ingen ändring avseendet bemötande gällande skateboard kommer jag göra allt som står i min makt för att Söderhamn inte ska få den titeln såvida jag inte väljer att lämna staden som gud glömde.

1 kommentar:

Anonym sa...

Patetisk kommunste vara den mest oorganiserade i hela sverige. Och att sedan tro att dom ska bli årets ungdomskommun,,,,dom kan inte mena allvar med det. Ring och prata med politikerna i kommunen, det är ju dom som är deras chefer. Dom behöver få reda på hur uselt saker sköts vad det gäller engagerade ungdommar i kommunen. Tidningarna likaså.

PÅ DOM BARA, SÅ ATT DOM VAKNAR TILL OCH BÖRJAR SKÖTA SINA JOBB !!!!!