tisdag 29 juli 2008

28 Juli

Ja så här såg det ut i fredags ett halvt dygn innan tävlingen ska böra... 1 sågar, 3 kollar på.

Ja strulet med minirampen fortsätter idag var man ut på förmiddagen för att kolla hur det gått med de sista skivorna. Tyvärr var det ren misär, stora glipor på 1-2 cm precis under copingrören. Av någon orsak har man ju valt att handsåga alla skivor dessutom. Snacka om tidslöseri och en uppenbar orsak till att man fått såna glipor när man sågat så otroligt ojämnt, och nej det är inte lätt heller om man väljer att handsåga. Varför man nu väljer att göra något sånt idiotiskt kan man fundera länge på.

Gick runt och städade i väntan på att arbeterna skulle komma tillbaks, när dom väl gjorde det var tyvärr även surskallen med så jag insåg att det var ingen ide att försöka påpeka detta. Ringde istället efter deras handledare som fick komma ut. Vad ska man säga om det, ja han verkade ju inte själv tycka att det var så viktigt utan pratade mest om att lappa igen gliporna med småbitar trots att det skulel vara omöjligt att skruva fast något just där. Efter lite om och men slutade det dock med att dom fick byta åtminstonde en skiva.

Under samtalet med handledaren kunde ju tyvärr inte surskallen hålla sin mun stängd så det blev en liten hätsk diskussion igen. Bland annat fick vi ju höra att vi minsann legat och solat istället för att hjälpa dom. Någon förklaring på hur vi kunnat hinna med att fixa både streetytan, 10 ggr mer arbete på bowlen än vad dom gjort med minirampen, städat, tagit ner stängsel, arrangerat en tävling mm. och det på färre personer och kortare tid verkade han inte ha något bra svar på. Och än en gång, vi HAR funnits på plats och kunnat hjälp dom i 4 veckors tid och det har vi gjort med sådant som behövts och sådant som gått fel.

Vi har varje dag i princip frågat om det går bra för dom och svaret på det har alltid varat... "Jajemään, de går aaaalltid bra för oss...." Sen har vi inte kunnat hjälpa dom med skivorna som utlovat förrän förra veckan då dropphyllorna inte varit klara och det är ett måste att göra före för att kunna justera in copingarna. Sen när de väl varit dags att hjälpa till med skivorna har ni läst om tidigare hur det fungerat. Fått sitta och vänta på dom i 3.5 timme sen när dom kommer har dom inte det som behövs med sig. Nästa dag tar dom ledigt trots överenskommen tid för att hjälpa till.

Slutade med att handledaren fick försöka lugna ner stämningen, men jag accepterar inte att en surskalle ber mig fara åt helvete och säger "Det var den där gubbjäveln som ringde kommunen och skällde, han hjälper fan inte till..." Handledaren röt sen även i att dom minsann fick ta och lyssna på oss som vet hur det ska vara och se till att göra klart det nu när vi är där.


Nu är det tisdag och ska snart åka ut och kolla, borde vara färdiga redan i förmiddags.

Inga kommentarer: