onsdag 23 juli 2008

Update 23/7

Igår fick bowlen sin andra strykning av färg, gick ordentligt smidigt denna gången med rollers med ordentliga skaft istället för handrollers. Kanske blev det lite väl blank färg när solen skiner, men bättre än utan färgen blev det utan tvekan. Grill med tillhörande bänk har iordningsställts.

Rampen däremot tar det tid med och börjar bli tveksamt om det är 100% åkbar till tävlingen. Idag har tiden gått åt till att invänta kommunens folk från resurscentrum under 3 timmar, råkade ju komma mitt under deras fikarast. Jajemen 3 timmar ingen aning vad dom sysslat med. Däremot har dom mage att fråga vart vi hållit hus i flera dagar då dom varit upplysta om att vi inte kommer vara där under dessa dagar pga jobb mm. Hur som helst så lyckades jag justera in copingarna hyffsat efter det galna initiativet att bygga om dropphyllorna efter att copignarna var justerad första gången.

Elverket var dom också tvungen att åka och hämta med kommentaren om att det måste vi ju säga till i förväg... Konsigt det då vi var tämligen överens igår om att sätta igång med skivorna idag och att det även behövdes elverk och cirkelsåg för att justera in copingarna.

Plywood till hyllorna är heller inte beställt pga ett försök att hålla ner kostnaden genom att göra dom oåkbar med spånt-virke, nu blir lösningen förmodligen att tillfälligt köra med gamla ruttna skivor ovanpå. Ingen kostnadsbesparing blir det heller jämfört med att ha köpt dom skivor som normalt suttit där. Dessutom hade inte copingjusteringen behövts gjorts om. Och varför detta tjat om kostnadsbesparing? Jag har hela tiden förstått det som att det ska göras ett ordentligt jobb, annars kan kommunen se sig i stjärnorna efter att vi ska ta över ansvaret för den.

Varför är det så svårt att lyssna och sluta ta egna initiativ för arbetskraft som är totalt oinsatt i skateboardåkning. Alltid är det samma visa.

En farmor till en yngre skatare tog även ett grymt initiativ idag att ringa kommunen och få ut bänkar/bord o.dy till ytan vilket lovades att fixas. Dock kände sig kommunen tydligen tvungen att tala om för henne att det borde vi ha kunnat kontaktat dom själva om. Hmm få se här nu... hur mkt har kommunen satsat på ytan? Byggd av kasserat virke från avfallsstationen, ruttet virke från ett försök till cigarettsmuggling, kasserat virke från minirampen flera säsonger, eget inköpt material för medlemsavgifter. Och ja ett startbidrag som räckte till 15 kvadrat meter första året och 20.000 till en renovering 2007, ett bidrag som vi knappats hade fått om det inte hade varit avsett till skatehallen som det från början var tänkt. I övrigt har det varit som att köra huvet i väggen för att gå igenom något till denna yta, sen 1997. Tragiskt men sant. Så hur konstigt är det att man inte längre ens orkar blanda in kommunen?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Faan så dumma i huvudet kommunen verkar. Se till att dom åker ner till Malmö på studiebesök eller upp till Gävle och kikar där,,,eller Avesta. Dom behöver verkligen komma ut och röra på sig utanför väggarna på sitt kommunhus.

Det hade ju varit bättre om ni byggt minirampen själva istället för dom där slöa idioterna,,,eller ???

wavebridge sa...

Jajemen det hade det varit... mellan 1995 och 2004 har vi själva stått för renovering vartannat år och gjort samma arbete +- litegrann vissa år och alltid på 1 veckas tid.. dom här har nu hållt på i 4 veckor. Samtidigt vill vi inte kritisera dom heller då det handlar om personer som saknar erfarenhet av såväl skateboardramper som snickeri. Tyvärr har vi inte haft möjligtet att göra det själva då vi har haft fullt upp med streetytan och bowlen och dessutom att folk jobbar, är bortresta och inte spec många äldre personer som klarar detta bättre bor kvar här i stan. Sen har kommunen tagit på sig att flytta rampen borde dom självklart se till att styra upp det ordentligt. All kritik går således till de på kommunen som organiserat detta.