söndag 20 juli 2008

12 juli - 19 juli

Målningen klar, förutom drophyllorna och en andra strykning. Hoppas jag inte blir lika blå den gången, frågan är vad som blev blåast den första strykningen, jag eller bowlen?


Bowlen färdig, bara målningen kvar.Byggkunskap på hög nivå från kommunens sida. Fascinerade att vi skateboardåkare alla år vi stått för bygget själv lyckas bättre på alla sätt och vis. Icke att förglömma att copingarna på vissa ställen satt flera centimeter under drophyllorna innan det jobbet fick göras om. Detta trots påpekande om hur noga just det var och att dom skulle säga till oss när det var dags för det. Man kommer aldrig upphöra att förvånas när det gäller kommunala rampbyggen...

Ja här har man valt att såga av skivorna som ska sitta i böjen så man inte ens lyckas följa radien 100% och inte ens passar in skivorna mitt på reglarna. Rent kasst både konstruktions/hållfasthetsmässigt såväl som åkmässigt. Om man åtminstonde kunde lyckas konstruktionsmässigt? Men inte det heller....

Jämföra med en del konstruktioner på streetytan kan dom dock göra. Att streetrampernas stommar är byggda med kasserat virke hämtat från avfallsstationer o.dy tänker man kasnke inte på. Hade kommunen engagerat sig mer i skateboardparken så hade dessa stommar garanterat inte sett ut som dom gör.

Och nu väljer man dessutom att skänka rampen till vår förening för att slippa ansvaret för den. Slippa ansvaret för i princip det enda kommunen bekostad för skateboard under de 19 år rampen existerat. Och då handlar det om totalt 200-300 000 för minirampen, renoveringar och ett oerhört mindre bidrag till streetytan. Detta under 19 års tid. I princip skamligt när man jämför med alla orter till och med mindre som satsar miljonbelopp under ett enda års tid. Och nu väljer man alltså att slippa ansvaret för gott...Kolla, en Erik!!Mathias sopar och Per porr-smsar...


Gjutningen av dropphyllorna går vidare, hur getingar dock kan överleva att bli inmurad och totaldränkt i tändvätska är för oss en gåta.


Murat & gjutet!


16 Juli - Minirampsarbetet för kommunen går sakta och osäkert framåt....


Swimmingtime!

Mätta och belåtna.


Arga leken med Herr Katt.


Jocke - den galne kocken. Som visade sig mindre galen när det vankades bad. Tog ett bra tag att locka ner han i 27 gradigt vatten.


Lite skate hanns det med innan det vankades BBQ & pool-kväll hemma hos Erik.
Erik - Impossible Footplant.


En ny boxcurb stod färdig att skatas.


Kidsen ägnade sig åt att fylla upp innanför murarna.


En ny grill började ta form.


Murningen var avklarat och utgjutning av drophyllorna på murarna tog vid.


Efter att ha vilat upp efter helgen fortsatte byggandet under måndagen. Olle & Co från Bollnäs kom och hälsade på och lyckades med konststycket att köra in i stängselresterna så hela skiten trasslade in sig i bilen. Efter lite om och men och surfande på stängslet för mig och Erik så var bilen lös.Nån hade förmoddligen världens största snok den här kvällen.


Mot kvällen vankades det fest med Rock the Mountain och diverse strapatser på stan. Kvällen blev helt bisarr med efterfest med ett husvagnscampande gäng i centrala Söderhamn ett gäng sköna lirare där huvudperson dessutom är medlem i vår förening och i lokalpressen kallad trivselrebellen. Att det tyvärr sen dök upp en överförfriskad dåre som hotade stort om att klubba ner mig av helt bisarra orsaker och som dessutom är delägare i ett företag som sponsrar oss. Ujujuj vilken värld.Murningen gick vidare och kom runt hela bowlen.Lars testade på den nya boxcurben långt innan den var färdigbyggd.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra jobbat av er. Uselt jobbat av kommunen, ni borde ta dit någon ansvarig som fick förklara sig och åtgärda problemen. Ring dit tidningen med så lär det bli fixat.

Ni har ju världens läge att själva bygga vad ni vill i betong. Kolla in dom här så kanske ni bygger något ännu grymmare:

http://www.sanpedroskateparkassociation.org