onsdag 1 augusti 2007

Nu vetefan om vi lägger ner hela projektet fast vi nästan är i mål...

Han lagomt gjuta en flatsektion idag tills NYA blandar jäveln dör igen... Denna gång dog den nog på riktigt då det började ryka och lukta bränt och halvt stendöd... Går nog inte att hoppas på att den funkar igen helt plötsligt imorgon som den som vi hade igår gjorde... Suck nu har vi alltså lyckats bränt maskin nr. 2 på riktigt. Det som det låter som skulle vara fysiskt omöjligt.

Frustration, jag sliter mitt hår!! Vad gör vi för fel? Kan tillägga att denna nya var kalasfin, vispade runt av bara sjutton jämfört med förra som kunde behöva en knuff då och då. Så den var det nog något fel på från början då det är exakt lika maskin.

Men nu har i alla fall 2 blandare totalt brunnit. Typ inte motorn i denna så vitt jag kan bedömma, den verkar snurra på fortfarande utan att själva betontrumman rör sig och efter en stund började det ryka infrån en balk som går till trumman. Min lekmansgissning är ju att nån axelled kärvat ihop vilket medförde rökutveckling pga friktionen. Den första var ju strömbrytaren glapp och hade brunnit och ev. det som orsakade felet. Men vad var det då med denna?

Gör vi något fel? Kan man göra så mycket mer än att blanda betongen, vispa ut den och göra ren maskinen? Började fundera ett tag på om man inte skulle tippa trumman medans motorn var igång för det orkade inte förra med, den orkade inte ens sno runt i normalt blandarläge som denna nya gjorde. Och i manualen står det att man SKA ABSOLUT se till att trumman snurrar under tömning så vi kan absolut inte gjort fel där och det var i detta läge den kärvade till idag.

Fel på våra sladdar? Tveksamt, alla andra verktyg funkar ju och idag löste inte ens jordfelsbrytaren ut som en gjorde igår.

Aja bara att åka iväg med blandaren imorgon då få se vad dom säger och hoppas på att vi inte blir barskrapad totalt.

Ni som läser detta och ev. vet vad det kan röra sig om får gärna skriva en kommentar.


Lista på hittils dödade saker:
Cirkelsåg: 1 st (typ blad och allmänt skev, dock en billig skräpmaskin från Clas Ohlson)

Sticksåg: 1 st (Dock enbart bladet)

Spadar: 1 st (Knäckt skaft)

Skottkärror: 2 st (Punktering)

Betongblandare: 3 st
#1: (Brunnen motor/Strömbrytare)
#2: (Överhettning? Dåliga sladdar? Fungerade dagen efter, dock efter att läst manualen så var det def. fel på den från början eftersom den hade så tungt att jobba.)
#3: (Axel/led/kullager skurit?)


Ps. Tack Rasmus för att du låg hemma och sov istället för att vara på plats och hjälpa till... Resultat = färdigbrunnen betong innan den vart fixad.... Tjoho

1 kommentar:

Rasmo sa...

snart i mål nu! men dämn vilka motgångar...