torsdag 23 augusti 2007

Video från vår invigningstävling mm

I helgen körde vi tävling på ytan hela dagen med besök av delar av Sverige eliten. Dagen avslutades med Ett bowljam där Mika plockade hem segern och vår bowlkonstruktör Erik tog hem andra platsen.

videoklipp kan du se här:
www.tacky.se/...


Ve och fasa. Hoppas alla nu har sett vad som händer i Sundsvall? Deras projekt är hotat av rivning eftersom Kubal Fabriken ska hyra tomten 2 år framöver. Skatarna har föreslagit att staket kan dras förbi bowlen istället och låta dom ha kjvar dom ynka små kvadratmeter det handlar om. Detta skulle även resultera i att allmänheten kan utnyttja en halvö/udde i området som är ett vackert strövområde och ett av de få platser i centrala Sundsvall där du kan nå havet då det mesta annat är avspärrade industriområden.

Skatarna sökte aldrig tillstånd för sitt bygge men tomten har vart öde och belamdrad med rivningsmaterial i år och dag.

Detta har nu slutat med att efter att skatarna kontaktat lokalpress och radio mm så har fabriksägaren uttalat sig som så att han inte bryr sig ett dugg och kommunens stadsbyggnadskontor har tydligen hotat med stämning om inte skatarna river bowlen och städar upp området till ursprunglig skick.

Ser svårt ut att göra det då det verkar mer städat där nu, och att skogen har börjat fällas för fabriken.

Helt otroligt säger jag att detta är från kommunens sida. Ser dom inte det positiva detta bidrar och skapar? Dags att vakna upp nu!

Läs mer på Sundsvalls skatarnas blogg om deras projekt och vad som händer:
www.babyskulls.blogspot.com

Skriv på deras namninsamling:
www.namninsamling.com/sewerside

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Sugar C,
När ska ni börja fixa till alla böjar så att det blir en smooooth ride. Kan ni inte tigga till er lite lagningsbruk från Cementa och börja med dom värsta kinksen ? Den lär bli bra nice i så fall :-)

Elle har luften gått ur er ?

Anonym sa...

Äh va ere för gnäll? kinkar dom var ju fixad före tävlingen med MAXIT.... Dom ställen som ytan blev jävligt grov på gav vi upp med dock för den där FÖRBANNADE Maxiten var ett helvete att jobba med.

Däremot är färgen på G att bli leverarad från vår sponsor så med lite färg på så blir de nog lite najsare...

men som sagt kinkar? dom värsta kinkarna är ju fixad redan... fullt åkbar... vill man skata kinkfritt får man dra till björnsan i stockholm o skata "betongminiramperna" ... är man tillräcklig man så skiter man i kinkar o lite rougnness o rippar wavebridge.

Anonym sa...

Okay då Sugar C, Personligen så tycker jag det vore mer nice onövergångarna mot botten fixades till så att det blev mindre raw,,men ni lär ju bli tokbra på att åka om ni kajkar runt i den som den är.
Facit på hur bra den upplevs blir väl nästa beroende på hur mycket folk som dyker upp.

Lycka till i alla fall :-), jävligt bra initiativ i alla fall.

SugarC sa...

hehe tja.. vem är det jag snackar med för den delen?

Hehe ursäkta om jag var lite vl hård i mina ord kasnke. trodde det var någon av kidsen här i stan som tramsade men det verkar som jag anade fel där. Dom flesta som klagar på kinkar och stress märker man ju också att det är för att dom i regel förväntar sig att den ska vara precis som en vanlig miniramp, och det har ju aldrig vart tanken ens. Tanken var att det skulle vara tajt och svåråkt, förutom kinkar dock. Och man märker ju själv och dom flesta att man hittar mer o mer linjer och fart hela tiden. Första dagarna var ju ett äventyr att överhuvudtaget ha ngn som helst fart.

Men övergångarna mot botten? Dom är väl i regel helt ok? Ev nån liten kink kvar nånstans i stora cornern och den där mer bankliknande höga saken har ju en del kink i sig trots ett försök att fixa den.

Intresserad av att veta om det upplevs som att det är mycket andra kinkar? Så vitt jag vet och vad man hört så är det ju enbart ovan nämnda ställen.

Anonym sa...

Ska ni bygga någon mer lättåkt sak med större böjar längre fram ?

Anonym sa...

Blir det någon färg snart ?

Anonym sa...

Vetefan vad som händer. Väntar på att den ska levereras från våra sponsorer.

Samma sak med murningen runt bowlen, vetefan va som händer. Vi är ju medvetna om att det måste göras annars lär inte bowlen stå pall vintern. Baksidan på stora cornern har ju redan gett vika litegrann pga en konstruktionsmiss.

Resten håller sig nog stabilt dock förutom att skivorna lär ruttna under vintern o då är de kört.

Anonym sa...

Hur går det, vintern nalkas och ???
Vore ju så snyggt om ni fick den målad och fixad innan dess.

Anonym sa...

Jo de är väl det vi hoppas på. Fick reda på idag att ungen som hade kontakter så vi skulle få färgen har fått färgen leverarad hem och har haft den en vecka utan att öppna käften.

Hade vi fått reda på de då hade den förmodligen varit målad nu. Nu får vi se när det kan bli av. Förmodligen under nästa vecka efter helgen.

Murningen lät som de kunde vara på G om ca 2 veckor. Måste få reda på först bara HUR mycket och OM vi ska ersätta blandaren som skar ihop. Eftersom ekonomin är knaper. Och dom vi lånade den av verkar ha svårt att lämna ett besked fan snart 3 månader sen nu och än vet vi typ inte om den ska ersättas eller inte. Blir fan galen.