lördag 21 juli 2007

KATASTROF!! Betongblandaren: R.I.P

Helt plötsligt stannade blandaren igår kväll. Visade sig att en säkring i huset där vi lånar el hade gått. Inga hemma så de var inte mycket att göra. Idag lånade vi el från några andra grannar. Pluggar i blandaren men den ville inte starta ändå, kollar om vi har ström och jadå ström hade vi.

Provar att starta om och om igen då strömbrytaren har varit halvt glapp hela tiden... slår någon gnista från strömbrytaren så vi beslutar att låta den vara. Börjar ringa runt efter hjälp bland alla el och motorkunniga människor vi känner utan napp då alla var borta eller upptagna. Efter någon minut känner vi att det luktar bränt. Visar sig att motorn och hela elingången är het trots att motorn inte ens går. Ut med sladdarna direkt... Fortsätter ringa runt och får tipset att det garanterat är ena fasen i strömbrytaren som brunnit vilket gör att motorn får ström men snurrar inte därav att den blir varm.

Får ut lite hjälp att fixa strömbrytaren och mycket riktigt var ena fasen bränd.. Rengör och donar ihop den men blandaren vill fortfarande inte... efter att ha försökt snurrat remskivan så visar det sig att hela motorhe*v**et har totalskurit.....

Så nu är vi i akut jakt på blandare....förmodligen blir det en tripp till Rusta i Gävle imorgon för inköp....

Inga kommentarer: